dekor és ízesítés: apróra vágott szalonna pörcnek kisütve, majonézzel elkevert házi zöld pestó (ha nincs, akkor zöld fűszerekkel elkevert majonéz), ropogós pirított hagyma
A vöröshagymát vékonyra legyaluljuk és alaposan belenyomkodjuk egy adag lisztbe, hogy a nedvesség tartalmát a liszt jól felvegye.
A megtisztított répákat (1-2 rozmaring ág, pár szemes bors és 1-2 ek méz hozzáadásával) sós vízben félpuhára főzzük, majd puhára töröljük, sóval borssal kicsit meghintjük. A szokott módon ( liszt, tojás, durva zsemlemorzsa) bepanírozzuk.Kevés forró zsiradékban az apóra kockázott szalonnát kisütjük finom pörcnek és papírtörlőre szedjük. A megmaradt zsíron előbb a répákat, majd a hagyma karikákat. Ha zörgősre száradt hagymakarikákat szeretnénk, 50 C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1-2 órán át kell kisütni. Félbe vágjuk a rántott répákat tetejét jól megcsorgatjuk a pestós majonézzel és vastagon beszórjuk a ropogós pirított hagymával illetve a szalonnapörccel. Bármilyen zöld fűszerrel, retek csírával meghinthetjük Szikra Gabriella ötlete alapján.
Könnyű vacsoraként főétel mellé köretként, de a grilltálon is megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése