Buffaló szósz: csípős szósz (3 ek csípős paprikakrém vagy Erős pista, 2 ek ketchup, 1 dl paradicsomlé, 1 tk bazsalikom, só 1 tk bors), 1 dl víz, 2 ek cukor, 1 ek alma- vagy fehérborecet, só
A szárnyakat daraboljuk fel. Az olajat a fokhagymával (vagy fokhagymaporral) és a sóval, borssal keverjük el és forgassuk bele a szárnyakat, majd hagyjuk ebben a pácban kb. 1 órát állni. A sütőt melegítsük elő 200 C-ra, sütőpapírral bélelt tepsiben, fóliával letakarva előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt süssük őket elő (van aki olajban egy serpenyőben süti ki a szárnyakat). Közben a máz hozzávalóit kikeverjük és feltesszük egy lábasban főni. Kb. a felére kell a mázat visszaredukálni, majd egy közepes méretű tálkába önteni. A megpirult szárnyakat kivesszük a sütőből, beleforgatjuk a ragacsos mázba és visszahelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe és kb. még 10 percig sütjük tovább. A megsült Buffalo csirkeszárnyakat kivéve a sütőből még újra beleforgatjuk a mázba. Krumplipürével, mártogatóssal kínálhatjuk a ragacsos, csípős csirkeszárnyakat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése