2023. július 13., csütörtök

Gyümölcsös kalácspuding, rakott kalács

Hozzávalók:  50 dkg fonott kalács,  4 dl tej, 1 dl tejszín, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 5 ek cukor + 1 cs. vaníliás cukor, kb. 40 dkg mirelit gyümölcs mix, 10 dkg vaj+ egy kevés a kikenéshez




 A felvert tojást a cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáöntjük tejet, a tejszínnel és az olvasztott vajjal együtt valamint belereszeljük a citrom héját is. A kivajazott sütőtálba egy jó marék mirelit gyümölcs mixet szórunk és szépen  - kicsit megdöntve -  elhelyezzük rajta a kalácsszeleteket.


Ráöntjük a tejszínes, tojásos keveréket és a többi gyümölccsel megszórjuk a kalácspuding tetejét. 180 C-ra előmelegített sütőben alufóliával lefedve kb 20 percig sütjük, majd levéve a fóliát még visszatoljuk 10 percre a rakott kalácsot vagy ahogy sokan nevezik a kalács felfújtat. Kínáláskor a tetejét porcukorral meghinthetjük. Aki szereti természetesen mazsolát, csokipasztillát, aszalt gyümölcsöt, de hajszálvékony szeletekre vágott almát is tehet még a kalácsszeletek közé.  A szikkadt kalács felhasználására remek ötlet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése