A felvert tojást a cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáöntjük tejet, a tejszínnel és az olvasztott vajjal együtt valamint belereszeljük a citrom héját is. A kivajazott sütőtálba egy jó marék mirelit gyümölcs mixet szórunk és szépen - kicsit megdöntve - elhelyezzük rajta a kalácsszeleteket.
Ráöntjük a tejszínes, tojásos keveréket és a többi gyümölccsel megszórjuk a kalácspuding tetejét. 180 C-ra előmelegített sütőben alufóliával lefedve kb 20 percig sütjük, majd levéve a fóliát még visszatoljuk 10 percre a rakott kalácsot vagy ahogy sokan nevezik a kalács felfújtat. Kínáláskor a tetejét porcukorral meghinthetjük. Aki szereti természetesen mazsolát, csokipasztillát, aszalt gyümölcsöt, de hajszálvékony szeletekre vágott almát is tehet még a kalácsszeletek közé. A szikkadt kalács felhasználására remek ötlet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése