#Főzés, #sütés, cukrászat, konyha, #finomságok, sütemények, sültek, főzelékek, grillezés, #befőzés, ebéd, vacsora, ünnepi, hétvégi, egyszerű, nagyszerű, gyors, finom, kaja, #menü, #desszert, krém
2023. július 30., vasárnap
Marokkói pulykaragu (tagine)
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell (vagy csirkemell), 6 ek olaj, 1 vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 1/2 tk őrölt róma kömény, 1 csipet őrölt fahéj, só, bors, őrölt kömény, 1/2 tk koriandermag, chilipor, csipet kakukkfű, 1 dl paradicsomlé (vagy friss paradicsom), 1/2 l víz, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt barack, 1/2 narancs leve A csíkokra vágott húst kevés olajon körbepirítjuk, majd kiszedjük és lefedve félretesszük. A visszamaradt olajban az apróra vágott vöröshagymát, mielőtt majdnem kész mehet bele a fokhagyma is. Ekkor visszatesszük a húst és a fűszereket, a paradicsomlevet, vizet és az aszalt gyümölcsöket is. Fedő alatt kb 15 perc alatt az egészet puhára pároljuk, az utolsó pillanatban még ráfacsarjuk 1/2 narancs levét, sóval, borssal utánízesítjük még. Tálaláskor pirított magokkal meghinthetjük a marokkói ragut. Petrezselymes, mentás kuszkusszal vagy rizzsel kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése