2023. július 30., vasárnap

Marokkói pulykaragu (tagine)

Hozzávalók: 60 dkg pulykamell (vagy csirkemell), 6 ek olaj, 1 vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 1/2 tk őrölt róma kömény, 1 csipet őrölt fahéj, só, bors, őrölt kömény, 1/2 tk koriandermag, chilipor, csipet kakukkfű, 1 dl paradicsomlé (vagy friss paradicsom), 1/2 l víz, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt barack, 1/2 narancs leve  

A csíkokra vágott húst kevés olajon körbepirítjuk, majd kiszedjük és lefedve félretesszük. A visszamaradt olajban az apróra vágott vöröshagymát, mielőtt majdnem kész mehet bele a fokhagyma is. Ekkor visszatesszük a húst és a fűszereket, a paradicsomlevet, vizet és az aszalt gyümölcsöket is. Fedő alatt kb 15 perc alatt az egészet puhára pároljuk, az utolsó pillanatban még ráfacsarjuk 1/2 narancs levét, sóval, borssal utánízesítjük még. Tálaláskor pirított magokkal meghinthetjük a marokkói ragut. Petrezselymes, mentás kuszkusszal vagy rizzsel kínáljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése