2022. november 13., vasárnap

Mézes, diós sült körte

Hozzávalók: személyenként 1 keményebb körte, dió, méz, olívaolaj, feta sajt (elhagyható)

Körténként 2-3 db diót száraz serpenyőben pár perc alatt kicsit megpirítunk. A félbevágott, magházától megtisztított körtéket egy sütőpapírrral bélelt tepsibe vagy jénai tálba tesszük. 


A körtéket megcsorgatjuk egy kevés olívaolajjal, pici mézzel, borssal ízeítjük. Sóra nincs szükség, mert a feta sajtban elegendő van. A kivájt magház és a körte tetejére kevés feta sajtot morzsolunk és kb 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk 10-15 percre (annyi időre van szükség amíg a körte kicsit megpuhul, de nem lesz plötty, ez az idő attól függ mennyire volt kemény a körténk). Kivéve a sütőből mézzel vékonyan újra megcsorgatjuk és a pirított diót a tetejére dobva máris kínálhatjuk. Hidegen, melegen, előételként ill. desszertkét is kínálhatjuk. Ünnepi asztalra szánva töltelékként használatunk lekváros, aszalt gyümölcsös, fahéjas tölteléket is. Kínálhatjuk fagylalttal is. Vigyázat! Mindenki szereti!!!!

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése