2022. november 8., kedd

Kapros tejszínes tészta

Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma, 2-3 g fokhagyma, 1 nagy csokor kapor, só, bors, liszt, 1-2 dl tejszín (vagy tejföl), 40-50 dkg penne vagy Orecchiette tészta (bármilyen tészta megfelel)

A választott tésztát sós lobogó vízben kifőzzük. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát és a vágott kaprot megfuttatjuk. 

Mikor már üveges a hagyma akkor kb 1 ek liszttel meghintjük és egy vékony rántást készítünk, közben a zúzott fokhagymát is hozzákeverjük vigyázva hogy meg ne égjen. Mikor besűrűsödött sóval borssal ízesítjük és vékony sugárban hozzáadagoljuk a tejszínt (vagy tejfölt tejjel hígítva) és felfőzzük. 

Úgy állítjuk be az állagát, hogy selymes mártást kapjunk ami nem túl folyós, de nem is túl sűrű. Ezután beleforgatjuk a főtt Orecchiette tésztát. Kínálás előtt ég egy kevés friss kaporral tovább ízesíthetjük a tésztát.

Természetesen, ha laktatóbb formát választanánk akkor egy kevés lepirított és puhára sütött csirkemell csíkokkal, sült garnélával vagy sült lazackockákkal is gazdagíthatjuk a húsimádók részére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése