2022. november 17., csütörtök

Diós kifli, diós patkó

Hozzávalók (kb 3 gáztepsire elegendő adag): 65 dkg liszt, 50 dk margarin, 30 dkg darált dió (vagy mák), 20 dkg porcukor   

beforgatáshoz : vaníliáscukorral kevert porcukor

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egyforma (kb18 dkg-os) golyókat formázunk a tésztából. A golyókból pici kifliket sodrunk, melyet kicsit meghajtva sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk egymás mellé a patkókat. 
                   

Előmelegített kb 170 C-os sütőben kb. 10-15 perc alatt világosra sütjük. Még melegen porcukros vaniliáscukorba forgatjuk a diós kifliket a sütőből kivéve még elég törékenyek  - még nyersnek tűnnek, de ahogy hűlnek megszilárdulnak - a kis patkók, ezért lehet hogy a porcukorral szórás szerencsésebb. Természetesen dió helyett készíthetjük mákkal is az aprósütit és ha kedvünk tartja a végeit olvasztott csokiba márthatjuk így mutatósabb. Egyszerű, gyors finom kis aprósütemény, kezdők is nyugodtan megpróbálhatják. Hasonlít a hókiflihez, de az töltött itt pedig a tésztába kerül a dió. Légmentesen záródó dobozban sokáig eltartható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése