2022. december 4., vasárnap

Krumplifőzelék

Hozzávalók: 4 nagyobb szem krumpli, só, 2-3 babérlevél, 1 kk szemes bors, csipetnyi őrölt bors,  olaj vagy zsír, 3-4 ek liszt, 1 vöröshagyma, 2-3 g fokhagyma, 1/2 ek pirospaprika, 3 dl tejföl, pici ecet

A megpucolt, felkockázott burgonyát a babérlevéllel, sóval, szemes és őrölt borssal feltesszük főni úgy, hogy a víz kb 2 ujjnyira ellepje. Közben az apróra vágott vöröshagymát egy kevés zsiradékon ledinszteljük, majd meghintjük liszttel és világos rántást készítünk. Mikor kész rádobjuk az őrölt  pirospaprikát és a fokhagymát, párat keverünk rajta és levesszük a tűzről, nehogy megégjen, végül elkeverjük a tejföllel. Mikor a krumpli megfőtt a rántással (hőkiegyenlítéssel, hogy ne legyen csomós) berántjuk a krumpli főzeléket.1 tk ecettel kicsit besavanyítjuk. Sült kolbásszal, fasírttal ill bármilyen sülttel kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése