A gombócokhoz a felvert sóval, borssal ízesített tojásokhoz a vízbe mártott és jól kicsavart zsemléket hozzádolgozzuk. Apróra vágott zöldség és/vagy zeller zöldjét is érdemes hozzáadni a töltelékhez, de akár el is hagyható. Szükség esetén kevés zsemlemorzsával segítjük összeállni a masszát. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk.
A krumpli kivételével az apróra vágott vöröshagymát ill. a felkockázott összes zöldséget kevés olajon lepirítjuk, majd pici liszttel illetve pirospaprikával meghintjük. Vízzel felengedjük, beletesszük a burgonyát. Mehet bele 1-2 karika erős paprika is. Ízesítjük sóval, borssal és puhára főzzük a zöldségeket. Végül hozzáadjuk a zsemlegombócokat amik azonnal feljönnek a leves tetejére, amint elkészültek. Az egészet meghintjük zöldség ill. zeller zöldjével.Amint a zsemlegombócok megfőttek máris tálalhatjuk a finom levesünket. Természetesen borsóval, karfiollal illetve egyéb kedvenc zöldségünkkel szintén gazdagíthatjuk az ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése