Hozzávalók: 4 kisebb zsemle, 2 tojás, 1/2 fej vöröshagyma, zöldség zöldje, só, bors
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon ledinszteljük és elkeverjük a vízbe áztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel. Hozzáadjuk a fűszereket és az apróra vágott zöldség zöldjével. Az egészet könnyen formálható masszává gyúrjuk és kb evőkanálnyi adagokat "szaggatunk" belőle kb akkorákat, mintha grízgaluskákat készítenénk. Innentől 2 fajta változat ismert.
- A galuska alakú töltelékeket egy tepsire helyezzük és 180 C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, így adjuk majd a leveshez (mindig annyit szedve a tányérba, amennyit elfogyasztunk).
- A másik módszer, hogy egy serpenyőben nagyon kevés zsiradékon átsütjük a galuskáinkat.
Húsleves mellé kínálták ezt a laktató levesbetétet a svábok.
Sokan úgy ismerik ezt a tölteléket hogy összeállítás után folpackba csavarva forró vízben megfőzik és ha kihűlt szeletelve kínálják a leves mellé. Ez a fóliában főzős változat nem tűnik túl egészségesnek, ezért inkább a fenti változatokat preferálja a család.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése