2022. október 2., vasárnap

Borsós tokány


Hozzávalók: 15 dkg szalonna, 50 dkg karaj (sertés comb vagy csirkemell), 2 fej vöröshagyma, 2 kápia paprika, só, bors, majoranna, őrölt kömény, őrölt pirospaprika, 20 dkg zöldborsó, 1 csomag zöldség zöldje

A felkockázott szalonna zsírját félig kiengedjük, majd rádobjuk a hosszú csíkokra vágott húst, sóval borssal , köménnyel meghintjük és lepirítjuk. 

Előbb kiengedi a víztartalmát de után szépen elkezd pirulni, ekkor hozzáadjuk az apírott hagymát illetve a paprika kockákra vágott darabjait is. Végül meghintjük az egészet 1 ek őrölt pirospaprikával, kicsit átforgatjuk vele (vigyázva nehogy megégjen a paprika), majd az egészet felendejük annyi vízzel, hogy épp ellepje a húsokat. Fedő alatt puhára pároljuk a tokányt és az utolsó 10 percben hozzáadjuk a zöldborsót, meghintjük aprított zöldség zöldjével és készre főzzük. Rizzsel, tarhonyával vagy nokedlivel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése