2022. április 23., szombat

Pirosra sült fűszeres tarja

Hozzávalók: 4 szelet tarja

Pác: 2 ek méz, 3 ek mustár, 1 tk chili pehely (vagy Cayenne bors), 1 tk pirospaprika, 1 tk őrölt kömény, 2-3 g zúzott fokhagyma, 1/2 citrom leve, 3-4 ek olaj

A pác hozzávalót kikeverjük és az ujjnyi vastagra vágott, nem klopfolt (!) tarja szeleteket alaposan bekenjük, beleforgatjuk a sótlan (!) pácba és egy egész éjszakára, de min 3-4 órára lezárt dobozban hűtőbe tesszük. Másnap a pácolt húst kivesszük a hűtőből és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletre melegedjen, ezután jól megsózzuk, majd egy zsiradékkal vékonyan kikent tepsibe helyezzük. Tetejére egy szál rozmaringot helyezünk, 1/2 dl vizet aláöntünk, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk. 



Előbb kb 50 perc alatt puhára pároljuk, majd levéve az alufóliát, zsírjával locsolgtatva pirosra sütjük. Természetesen süthetjük serpenyőben is az omlós tarját. Köretként krumplipürét, sült krumplit kínálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése