Hozzávalók (kb 18-20 golyóhoz): 25 dkg túró, 1 tubus ömlesztett sajt, 20 dkg reszelt trappista sajt, 20 dkg reszelt füstölt sajt, só, bors, 2 g zúzott fokhagyma, 1 doboz natúr sajtkrém, 1-2 ek tejföl, (sz.e.1-2 ek tejszín vagy zsemlemorzsa)
Beforgatáshoz vegyesen: durvára vágott pirított dió, pirított szezámmag, 1 cs aprított petrezselyemzöld, őrölt pirospaprika, 1 cs aprított medvehagyma...
A hozzávalókat összeállítjuk és kb 1/2 órára hűtőbe helyezzük, hogy jobban formázható legyen (sz.e. , tejszínnel lazíthatjuk vagy zsemlemorzsával kicsit tömöríthetjük a masszát) . Ezután egyforma nagyságú kb. dió nagyságú golyókat formázunk belőlük és az általunk választott kedvencünkbe beleforgatjuk a sajtgolyókat. Pirítóshoz hagyma és alma kíséretében kínáljuk. Remek vacsora vagy vendégváró előétel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése