A tetejére helyezzük a másik kinyújtott lapot, villával megszurkáljuk, majd kristálycukorral meghintjük a tetejét. 180 C-ra előmelegített sütőben kb 50-50 perc alatt megsütjük és ha kihűlt hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk a dédimama kedvenc lepényét.
#Főzés, #sütés, cukrászat, konyha, #finomságok, sütemények, sültek, főzelékek, grillezés, #befőzés, ebéd, vacsora, ünnepi, hétvégi, egyszerű, nagyszerű, gyors, finom, kaja, #menü, #desszert, krém
2022. április 20., szerda
Diós mágnás öreglepény
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 35 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 1 cs sütőpor, csipet só, 25 dkg cukor, 35 dkg dió, 1 üveg baracklekvár, kb 5 ek mézA margarint a liszttel elmorzsoljuk, belekeverjük a sütőport, csipet sót, a cukrot és a tojás sárgáját, majd kevés hideg víz (kb 1-1,5 dl) hozzáadásával összeállítjuk a laza tésztát. Ekkor egy zárt dobozban vagy folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük, majd kivéve kétfelé osztjuk, kinyújtjuk és az egyik felét vajas lisztes (vagy sütőpapírral bélelt) gáztepsibe tesszük. Ha 1/2 adagot készítünk akkor kb 33x25 cm-es tepsibe helyezzük. A tetejét vastagon megkenjük baracklekvárral, rászórjuk az enyhén cukrozott darált diót szintén vastagon, majd a tetejét mézzel meglocsoljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése