2022. március 14., hétfő

Rántott csirke saslik

Hozzávalók (3 főre): 1/2 csirkemell, só, bors, 2 db alma, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, szezámmag

A csirkemellet kockákra vágjuk és egy tálkába tesszük, majd sóval, borssal meghintjük és kevés olívaolajjal az egészet átforgatjuk. Közben az almákat is kb ugyanakkora darabokra vágjuk pár csepp citromlével meglocsoljuk. Egy hurkapálcikára felszúrjuk váltakozva a húst és az almákat. Akkora nyársakat készítünk, hogy beleférjenek majd a serpenyőnkbe. A nyársakat előbb lisztbe, aztán sós felvert tojásba, végül szezámmaggal kevert zsemlemorzsába forgatjuk. A szokott módon forró zsiradékban kisütjük őket. Sült krumplival, krumplipürével kínáljuk. Mártogatósként fokhagymás tejfölt is adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése