2022. március 17., csütörtök

Gyümölcsös tápiókapuding

Hozzávalók: kb 2 dl (9 dkg) tápióka gyöngy, 2,5 dl víz, 6 dl tej, 2 tojás, 10 dkg cukor, ízlés szerint fahéj vagy kakaópor és gyümölcs (friss, fagyasztott vagy befőtt)

A tápióka gyöngyöt egy lábosba tesszük és felöntjük a vízzel és hagyjuk állni 30 percet. Ezután hozzáöntjük a  tejet és lassú tűzön, fedő nélkül addig főzzük, míg áttetszővé válnak a gyöngyök. A 2 tojást felverjük és egy keveset hozzámerünk a forró tejes egyvelegből (hőkiegyenlítés miatt), majd felöntjük vele a pudingot és addig főzzük, míg a puding besűrűsödik.  Egy kis pohárkába, tálkába kanalazzuk, meghinthetjük fahéjjal vagy kakaóporral, majd a tetejére darabolt gyümölcsöket halmozunk. Ha nincs otthon gyümölcs akkor a kedvenc lekvárunkat is használhatjuk akár rétegezve is. A pohárkrémet fogyaszthatjuk azonnal még langyosan vagy hűtőbe tesszük és hidegen is kínálhatjuk. Nagyon tápláló, ezért egy vacsora vagy reggeli bátran kiváltható vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése