2022. február 6., vasárnap

Snickers tekercs

Tészta: 6 tojás, 12,5 dkg cukor, 11 dkg liszt, csipet só, 1,5 ek kakaó, 1 tk sütőpor, 0,5 dl étolaj

Krém: 3 dl habtejszín, 22 dkg mascarpone, 10 dkg cukor

Karamella: 23 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 tk só, 1,5 dl tejszín, 12,5 dkg mogyoró

Máz: 20 dkg étcsokoládé, 4 cl étolaj, 10 dkg mogyoró

Durvára vágjuk a mogyorót és szárazon kicsit lepirítjuk, majd félretesszük. A  cukorral keményre vert habtejszínhez óvatosan hozzákeverjük a mascarpone-t. Habosra keverjük az egészet, majd hűtőbe tesszük. A cukrot karamellizáljuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vajat és a sót. Ezután óvatosan felöntjük a felmelegített tejszínnel, majd levéve a tűzről hagyjuk a karamellt kihűlni, besűrűsödni, közben a durvára vágott mogyorót is hozzákeverjük. A tojásokat a cukorral felverjük és a többi hozzávalóval piskóta tésztát készítünk belőle. A tésztát egy 28x42 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 C-ra előmelegített tepsiben 15 perc alatt megsütjük. Kivéve a sütőből, a sütőből a sütőpapírt lehúzzuk róla és még melegen feltekerjük (ahogy a piskótatekercset szoktuk) és így hagyjuk kihűlni. 

A kihűlt piskóta roládot kihajtogatjuk és először megkenjük a karamell krémmel. Erre kenjük a tejszínes krémet, végül az egészet roládként feltekerjük és hűtőbe tesszük min. 1 órára. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáadjuk az étolajat és a szárazon lepirított összetört mogyoró darabkákkal. Ezzel vonjuk be a tekercset. Dermedés után szeleteljük. Készíthetünk a recept alapján snickers szeletet is, ilyenkor a piskótát tortaformában vagy tepsiben tepsiben sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése