2022. február 22., kedd

Csirkemájjal töltött alma

Hozzávalók: 4 közepes alma, 30-35 dkg csirkemáj, 1/2 lila hagyma (de lehet vöröshagyma, ill zöldhagyma is), 1 kk majoranna, zöldség zöldje, só, bors

Megpucoljuk az almákat, félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk egy karalábé vájóval és csak egy vékony falat hagyunk. Kevés vajon az apóra vágott hagymán a kicsit elkapart csirkemájat és az almából kivájt részeket pár perc alatt lepirítjuk. Sóval, borssal, majorannával beízesítjük a tölteléket. 

Kivajazott tűzálló jénaiba tesszük a töltelékkel betöltött almákat, majd kívülről az almákat megkenjük olvasztott vajjal. A töltelék tetejére apróra vágott zöldség zöldjét hintünk, majd 200 C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük. Krumplipürével és az esetleges megmaradt májas töltelékkel kínáljuk.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése