2022. február 27., vasárnap

Csirkemelles, rakott karfiol őzgerincben

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 kis fej karfiol (~ 40 dkg), 4 ek tejföl, 2 tojás, 15 dkg sajt, só, bors, zöldség zöldje, majoranna, 20 dkg bacon szalonna, 

A csirkemellet kis kockákra vágjuk és kevés olajon sóval, borssal fűszerezve kicsit megfuttatjuk (csak hogy épp ne legyen nyers). A megmosott karfiolt rózsáira szedjük és félpuhára főzzük. A megfőtt karfiolt egészen kis rózsákra szedjük és elkeverjük a csirkemellel, reszelt sajttal, a tojásokkal és a tejföllel. Ízesítjük majorannával, zöldség zöldjével, sóval, borssal. 

Az őzgerinc formát kibéleljük a vékony szalonna csíkokkal és a tölteléket belekanalazzuk. A szalonna kilógó végeivel befedjük a masszát (ha nem elég hosszúak a csíkok középen keresztbe is teszünk szalonnacsíkokat) és 180 C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.     

Egy tálcára kiborítjuk a rakottast és ha kicsit kihűlt ferdén szeletelve rizzsel, krumplipürével esetleg petrezselymes burgonyával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése