A csirkemellet kis kockákra vágjuk és kevés olajon sóval, borssal fűszerezve kicsit megfuttatjuk (csak hogy épp ne legyen nyers). A megmosott karfiolt rózsáira szedjük és félpuhára főzzük. A megfőtt karfiolt egészen kis rózsákra szedjük és elkeverjük a csirkemellel, reszelt sajttal, a tojásokkal és a tejföllel. Ízesítjük majorannával, zöldség zöldjével, sóval, borssal.
Az őzgerinc formát kibéleljük a vékony szalonna csíkokkal és a tölteléket belekanalazzuk. A szalonna kilógó végeivel befedjük a masszát (ha nem elég hosszúak a csíkok középen keresztbe is teszünk szalonnacsíkokat) és 180 C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.Egy tálcára kiborítjuk a rakottast és ha kicsit kihűlt ferdén szeletelve rizzsel, krumplipürével esetleg petrezselymes burgonyával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése