Zserbó golyó
Hozzávalók (kb. 22-24 db-hoz): 15 dkg darált háztartási keksz, 17 dkg darált dió, 5-6 dkg barack lekvár (természetesen másfajta lekvárt is használhatunk), 2-3 ek porcukor, 1 bio narancs reszelt héja,
Máznak: 30 dkg étcsokoládé (vagy fehér csokoládé), 1 ek étolaj
A száraz hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőlük és tálcára téve - egy nylonba behúzva - min 1 órát hagyjuk hűtőben, hogy kissé megdermedjenek, azután a mázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett összemelegítjük és ebbe egy kiskanál segítségével megmártjuk a zserbó golyókat. Ezután újra hűtőbe tesszük a bevont golyókat csak addig míg a bevonat megdermed rajta. Tetejét reszelt csokival, mandulával stb. díszíthetjük.
Marcipános, mákos golyó
Hozzávalók: 15 dkg darált háztartási keksz, 15 dkg darált mák, 1-2 ek lekvár, 1 bio citrom reszelt héja, 2-, 6 dkg kristálycukor + 1,5 dl víz
Töltelék: 3 dkg marcipán massza
Máznak: 30 dkg fehér csokoládé, 1 ek étolaj
A kristálycukor, a marcipán massza és a víz kivételével a hozzávalókat egy tálba tesszük. A kristálycukorból és a vízből cukorszirupot fűzünk és apródonként adagolva a tészta hozzávalóihoz adagolva összeállítjuk a masszát. A marcipánból pici golyókat készítünk és a masszából golyókat formázunk aminek a közepébe pici marcipán golyócskákat nyomunk.A golyókat tálcára téve min 1 órát hagyjuk hűtőben, hogy kissé megdermedjenek, azután a mázhoz a csokit az étolajjal összemelegítjük és ebbe megmártjuk a marcipános golyókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése