2022. január 12., szerda

Zöldséges kuszkusz

Hozzávalók: 1 bögre kuszkusz (3 dl), 1 kis fej lila hagyma, 1/2 piros californiai paprika, 1/2 fehér és 1/2 zöldpaprika, kevés póréhagyma vagy snidling, citromlé

A hagymákat és a zöldségeket egészen apróra összevágjuk, majd nagyon kevés olajon picit ledinszteljük. Ekkor a zöldségeket felöntjük a kimért kuszkuszhoz képest dupla adag vízzel. Jelen esetben 6 dl vizet öntünk a zöldségekhez és felforraljuk. Amikor a víz felforrt a zöldségekkel együtt az egészet a kuszkuszra öntjük, lefedjük és kb 10 percig hagyjuk állni hogy a kuszkusz meg tudjon dagadni. Kínálás előtt meglocsolhatjuk egy kevés citromlével.Természetesen a borsótól, a cukkiniig kedvünk szerint bármit tehetünk ebbe a köretbe.

Ha főételként szeretnénk a kuszkuszt tálalni akkor egy kevés apróra vágott csirkemellet lepirítunk és ezt is beleforgatjuk a kuszkuszba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése