Tészta: 5 tojás, 15 dkg vaj, 1 cs sütőpor, 5 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 20 dkg sárgabarack lekvár
Dió krém: 20 dkg dió, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 2-3 ek tej, 0,5 dl rumaroma
Kakaós krém: 25 dkg vaj, 0,3 dl rumaroma, 2 ek kakaópor, 10 dkg porcukor, 10 dkg mazsola
Máz: 10 dkg vaj, 8 ek cukor, 5 ek kakaó
A tojások sárgáját a vajjal és a porcukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót és beleszitáljuk a lisztet, valamint a sütőport. A tojás fehérjéből a porcukor másik felével kemény habot verünk és óvatosan a diós masszához keverjük. 30 x 36 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Míg a tészta kihűl kikeverjük a diós és a kakaós krémet is. A diós piskóta tetejét vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd előbb a diós krémet, utána a kakaós krémet simítjuk a tetejére. Ezután a süteményt hűvös helyen hagyjuk kicsit állni hogy a krém megdermedjen. A máz hozzávalóit vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd a kakaós krémre simítjuk. Még ekkor egy vékony kés pengéjével vagy kifeszített cérnával kijelöljük a szeleteket (lehet téglalap vagy négyzet alakú) hűvös helyen hagyjuk dermedni a mázat a tetején. Kínáláskor forró vízbe mártott késsel a megjelölt helyeken vágjuk fel a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése