2021. november 11., csütörtök

Cannelloni bolognai raguval töltve

Ragu: 1 fej vöröshagyma, 2-3 g fokhagyma, 60 dkg darált hús, só, bors, zöldség zöldje, zeller zöldje, oregano, bazsalikom, kb 2 dl paradicsomlé, 25 dkg cannelonni tészta,

Szósz: 1 fej vöröshagyma, 2-3 g fokhagyma, 1-1,5 liter paradicsomlé,  só, bors, zöldség zöldje, zeller zöldje, oregano, bazsalikom

Szóráshoz: sajt (edami, parmezan.... akár trappista is jó)

A vöröshagymát ledinszteljük, majd a darált húst a fűszerekkel és a fokhagymával megabáljuk rajta. Felöntjük a paradicsomlével és esetleg egy kevés vízzel, majd a paradicsomos ragut készre főzzük. Közben a szószt is elkészítjük. A vöröshagymát ledinszteljük, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zöld fűszereket, majd addig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szósz 2/3-át  egy tepsibe öntjük, majd a kész raguval a nyers csőtésztát megtöltjük és szorosan egymás mellé helyezzük a  paradicsomszószba.

A tetejét leöntjük a maradék paradicsomszósszal, meghintjük reszelt sajttal és kb. 180 C-ra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük. Akinek a sok paradicsomtól ég a gyomra érdemes egy pici tejet, vagy tejszínt önteni a paradicsomba (az olaszok is így védekeznek a nem kívánt gyomorégés ellen). A finom olasz cannelloni tésztánkat a csőtészták szélénél szeletelve kínáljuk. Tetejét meghinthetjük további zöld fűszerekkel is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése