Töltelék: 60 dkg alma, fahéj, 2 cs vaníliás cukor + barack lekvár (vagy meggy vagy szilva)
Tetejére: lekenéshez 1 tojás; darált dióval elkevert kristálycukor
A lisztet a margarinnal eldolgozzuk és a többi hozzávaló hozzáadásával összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva kb 1 órát pihentetjük a hűtőben, majd 3 részre osztjuk. Az első adagot kinyújtjuk kb 30x30-as méretűre és vajas lisztes tepsibe helyezzük, a tetejét lekenjük a baracklekvárral.
Erre kerül a második kinyújtott tésztalap, aminek a tetejére kerül a reszelt és jól kinyomkodott alma, amit meghintünk vaníliás cukorral és fahéjjal. Végül befedjük a tészta 3. kinyújtott lapjával.Tetejét 1 felvert tojással lekenjük, megszurkáljuk villával, darált dióval elkevert kristálycukorral meghintjük és kb 180 C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése