2021. november 11., csütörtök

Érsek szelet

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 cs sütőpor, 12 dkg margarin, 1 tk vaníliás cukor, 2 tojás, 1 dl tej  

Töltelék: 60 dkg alma, fahéj, 2 cs vaníliás cukor + barack lekvár (vagy meggy vagy szilva)

Tetejére: lekenéshez 1 tojás; darált dióval elkevert kristálycukor

A lisztet a margarinnal eldolgozzuk és a többi hozzávaló hozzáadásával összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva kb 1 órát pihentetjük a hűtőben, majd 3 részre osztjuk. Az első adagot kinyújtjuk kb 30x30-as méretűre és vajas lisztes tepsibe helyezzük, a tetejét lekenjük a baracklekvárral. 

Erre kerül a második kinyújtott tésztalap, aminek a tetejére kerül a reszelt és jól kinyomkodott alma, amit meghintünk vaníliás cukorral és fahéjjal. Végül befedjük a tészta 3. kinyújtott lapjával.

Tetejét 1 felvert tojással lekenjük,  megszurkáljuk villával, darált dióval elkevert kristálycukorral  meghintjük és kb 180 C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése