2021. november 15., hétfő

Almachips vagy almacsipsz házilag

Hozzávalók: alma, fahéj (el is hagyható)

Tisztítsuk meg az almákat, az esetleges hibákat vágjuk ki belőlük. A héját aki akarja lepucolhatja, de nem szükséges. A magházat távolítsuk el és gyaluval vagy késsel nagyon vékony karikákra vagy szeletekre vágjuk a gyümölcsöt. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy hogy ne érjenek össze a szeletkék, karikák. Kb 100 C-ra előmelegített sütőben kb 1,5-2 óra alatt ropogósra sütjük őket, míg csörgősre kiszáradnak, de félidőben a szeletkéket átforgatjuk. Az utolsó 1/2 órában aki szereti meghintheti fahéjjal is. Ekkor a sütőt elzárjuk, a sütő ajtaját résnyire megnyitjuk és hagyjuk a tepsikben tovább száradni, aszalódni az alma szirmokat. Ha egyszerre több tepsit teszünk a sütőbe, akkor cserélgessük őket kb. 1/2 óra után hogy alul is felül is megfelelő legyen a sülése. Ha teljesen ropogós és kihűlt, lezárható edénykében kell tárolni. Finom ropogtatni való magában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése