A megmosott karfiolt egészet apróra szedegetjük, majd egy edénybe tesszük. Pácot készítünk, az olívaolajat a tejszín felével sóval, borssal kurkumával és zúzott fokhagyma felével elkeverjük és ebben a pácban jól átforgatjuk a karfioldarabokat, majd min 20 percig hagyjuk állni.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a karfiolt széthúzgálva, majd 200 C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megpirítjuk a karfiolokat.
Az alapmártáshoz a felkarikázott újhagymát, a zúzott fokhagyma másik felét kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzákeverjük a tejszín másik felét, a paradicsompürét és a többi fűszert valamint a lime levét is. sűrű mártássá főzzük, majd a megpirított karfiolokat ebbe beleforgatjuk és csak egyet forralunk rajta. Jázmin rizzsel kínáljuk a finom indiai vegetáriánus ételünket.
gram masala
indiai fűszer keverék elkészítésénél az a legoptimálisabb ha egész hozzávalókat használunk, amiket egy kisebb, felhevített - száraz - serpenyőben pár perc alatt picit lepirítjuk hogy a benne lévő illó olajok még jobban felszabaduljanak. Ha kihűlt a fűszerkeverék az egészet kávédarálón ledaráljuk vagy mozsárban pépesre törjük és már használhatjuk is az indiai ételek ízesítésére. A maradék fűszert jól zárható üvegben tárolhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése