Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 5 tojás, 4 ek forró víz, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, só, 25 dkg darált dió (vagy mogyoró), 8 dkg zsemlemorzsa, 1/2 tk sütőpor, 1/2 tk őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 2 dkg margarin, lekvár
A megtisztított répát közepes méretűre lereszeljük. A tojások sárgáját a forró vízzel és a cukor 2/3-ad részével habosra keverjük. A tojás fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd a maradék cukrot is hozzáadagoljuk.
A tojássárgákhoz óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot, a reszelt sárgarépát, a darált diót (vagy mogyorót), a zsemlemorzsát, sütőport, őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. A masszát egy margarinnal kikent kb 24 cm-es tortaformába vagy tepsibe öntjük és 180 C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt világosra sütjük. A kihűlt répa tortát félbevágjuk és vékonyan megkenjük lekvárral a közepét. Aki szereti bevonhatja 2 tábla olvasztott étcsokis vagy tejcsokis tortabevonóval a tetejét, de ez el is hagyható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése