Hozzávalók: 40 dkg farfalle vagy egyéb tészta, 1/2 fej lila hagyma, 4 g fokhagyma, 1 piros californiai paprika, 1 ek citromlé, só, bors, 40 dkg koktélparadicsom, 20 dkg zöldborsó, lehet fagyasztott is (elhagyható)
Öntet: citromlé, olívaolaj, 2-3 ek szójaszósz, parmezán sajt (elhagyható)
A tésztát forró, sós vízben al dentére főzzük a tésztát és a főzőlevéből 1 dl-t félreteszünk. Forró olajon a vékonyra vágott hagymát, hosszúkásra metélt répát és paprikát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot és a borsót és a zúzott fokhagymát. 1 perc után levesszük a tűzről, nehogy a fokhagyma megégjen, ezután meglocsoljuk pár ek olívaolajjal elkevert szójaszósszal, a tészta főzőlevéből és adunk hozzá 1-2 evőkanállal. Sóval, borssal, citromlével beízesítjük és a kifőtt tésztára halmozzuk a ragut. Aki szereti reszelhet rá egy kevés parmezán sajtot. Az olasz farfalle tésztát természetesen házilag, otthon is elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése