2021. augusztus 4., szerda

Hegyes, erős zöldpaprika ecetes, sós lében

Hozzávalók: 6 db erős zöldpaprika, 5 dl víz, 1 dl 10%-os ecet, 1 tk só, 1 kk cukor, babérlevél, szemes  fekete bors (elhagyható), mustármag, pár gerezd fokhagyma (elhagyható)

Az erős paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és kicsit vastagabbra felkarikázva 2-3 dl-es kis üvegekbe dobáljuk mehet bele szemes bors, fokhagymagerezd, mustármag, babérlevél, kapor. A vizet az ecettel és a sóval felforraljuk és felöntjük vele a kis üvegeket. Lecsavarozzuk, száraz dunsztban hagyjuk másnapig kihűlni. Ezután hűvös helyre tesszük, 2 hét múlva már húsok, pörkölt mellé kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése