2021. augusztus 11., szerda

Gyümölcsös likőr házilag

Hozzávalók: 4 pohár cukor, 4 pohár bogyós gyümölcs (szeder, málna áfonya, ribizli, eper), 4 pohár vodka, 4 pohár víz

A vizet forraljuk és mikor felforrt adjuk hozzá állandó kevergetés mellett a cukrot. Amikor újra forr adjuk hozzá a megmosott bogyós gyümölcsöket egyben és hagyjuk hogy egyet "rottyanjon". Mikor elzárjuk alatta a gázt öntsük hozzá a vodkát is. Az egészet öntsük át egy lezárható 3-5 literes befőttes üvegbe és zárjuk le. Az üvegeket vigyük sötét helyre, mondjuk a kamrába és hagyjuk 2 hétig pihenni, hogy a gyümölcs fel tudja venni a lé aromáját és az alkoholt. Ezután az alján lévő üledék felkeverése nélkül hosszú nyakú üvegekbe átönthetjük a kész 18-22 % fokú gyümölcsös vodkánkat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése