Hozzávalók: 4-5 erős paprika és édes minipaprika/kápia vegyesen, fekete és színes bors, fokhagyma, majoranna, rozmaring, kakukkfű, olívaolaj, kapribogyó (elhagyható)
Töltelék 1: 20 dkg (Spar-os) feta sajt + 1-2 ek tejföl vagy kenhető krémsajt + zöldség zöldje + 1-2 g fokhagyma, pici bors
Töltelék 2: ricotta, darabosra vágott pisztácia, aprított kapribogyó
A sajtot villával összenyomkodjuk pici borssal, aprított zöldség zöldjével, 1-2 ek tejföllel vagy kenhető krémsajttal fellazítjuk, de semmiképpen se legyen lágy! Aki szereti reszelhet bele k 1-2 g fokhagymát is, de ez elhagyható. A megmosott paprikákat kicsumázzuk, magjaitól megszabadítjuk, a hegyét levágjuk, majd a nagyobbakat kb 2-3 egyforma kis rúdra vágjuk keresztben (hogy könnyebb legyen tölteni). Amennyiben minipaprikát töltünk erre természetesen nincs szükség. Van aki úgy készíti hogy a kicsumázott paprikát kis sós vízben magában megpárolja és így tölti bele a sajtkrémet, de lehet együtt sütve elkészíteni az alábbi módon. Kezünkbe véve a kis paprikahengert, az egyik végét elzárjuk az ujjunkkal, majd a sajtkrémet egy kávéskanál segítségével belenyomkodjuk a paprika üregébe.Miután kicsit kihűlt hűtőben 1 napig hagyjuk összeérni az ízeket. Pirítóssal és sonkával vacsorára, kerti grillezéshez, sültekhez vagy előételként (antipasti) remek fogás. Figyeljünk rá hogy mindig ellepje az olaj a paprikákat és az üveg széle is mindig tiszta maradjon. A fűszerolajjal meglocsolhatjuk a salátákat. Kb 1 hétig tartható el a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése