2021. augusztus 17., kedd

Bonduelle uborka

Hozzávalók (12-13 db 7 dl-es üveghez): 6 kg uborka, 3,5 l víz, 1 liter 10%-os ecet, cukor, só (nem szabad jódozottat használni!!!)

 A jól megmosott uborkákat üvegbe rakjuk szorosan. Üvegenként rakunk bele: 2 ek cukrot, 1 tk sót,  1 szál kaprot, 1-2 babérlevelet, 1/2 kk fekete borsot, 1/2 kk mustármagot,  1 kk koriander magot.

A kimért vizet felforraljuk, levéve a tűzről belekeverjük az ecetet. Ezzel felöntjük az uborkákat. Ezután az üvegeket forró vízzel felöntött lábasba tesszük és gyöngyözésig főzzük. Ebben a vizes dunsztban hagyjuk betakarva min 1 napig kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése