A kimért vizet felforraljuk, levéve a tűzről belekeverjük az ecetet. Ezzel felöntjük az uborkákat. Ezután az üvegeket forró vízzel felöntött lábasba tesszük és gyöngyözésig főzzük. Ebben a vizes dunsztban hagyjuk betakarva min 1 napig kihűlni.
#Főzés, #sütés, cukrászat, konyha, #finomságok, sütemények, sültek, főzelékek, grillezés, #befőzés, ebéd, vacsora, ünnepi, hétvégi, egyszerű, nagyszerű, gyors, finom, kaja, #menü, #desszert, krém
2021. augusztus 17., kedd
Bonduelle uborka
Hozzávalók (12-13 db 7 dl-es üveghez): 6 kg uborka, 3,5 l víz, 1 liter 10%-os ecet, cukor, só (nem szabad jódozottat használni!!!) A jól megmosott uborkákat üvegbe rakjuk szorosan. Üvegenként rakunk bele: 2 ek cukrot, 1 tk sót, 1 szál kaprot, 1-2 babérlevelet, 1/2 kk fekete borsot, 1/2 kk mustármagot, 1 kk koriander magot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése