Hozzávalók (4x 7 dl üveghez): kb 2-2,5 kg sárgadinnye (nettó), 1 liter víz, 25 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 1 csipet NaBenzoát
A nem túl érett dinnyét megpucoljuk, belsejét kikaparjuk és a húsát felkockázzuk vagy dinnye kanállal kis gömböket vágunk belőlük. A vizet a cukrokkal feltesszük főni és amikor felfőtt hozzáadjuk a dinnyedarabokat, a csipet NaBenzoátot, jól átkeverjük és csak 2 percig főzzük együtt.
Ekkor merőkanállal kifertőtlenített üvegekbe merjük a dinnyéket és rámerjük a levét is. Ízesíthetjük szegfűszeggel vagy mentalevéllel is a finom befőtteket. Az üvegeket lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk 1 teljes napig lassan kihűlni. Másnap a hűvös kamrába pakoljuk őket és téli estéken finom csemegeként vagy húsok mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése