2021. június 1., kedd

Sült paprika olasz módra

Hozzávalók: 2 nagy piros és 2 nagy sárga californiai paprika, 1 közepes lila hagyma, koktél paradicsom, olívaolaj, 2 g fokhagyma, citromlé, só, bors, 10-12 szem olívabogyó, 1-2 ek kapribogyó, bazsalikom, borecet, 1 mozzarella, chili paprika, házi jellegű rozskenyér

A paprikákat hosszú vékony szeletekre szeljük, sóval meghintjük, majd 2 ek olívaolajban egy serpenyőben kezdjük el ledinsztelni. Közben egy tálkában összevágjuk a hagymát, a fokhagymát, a koktélparadicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal és kézzel jól átkeverjük. Az olajbogyót és a kapribogyót és a bazsalikom felét késsel apróra vágjuk és ezt is belekeverjük. Mikor a paprika már kezd kicsit lepuhulni hozzádobjuk, meglocsoljuk citromlével  és az egészet még kicsit átforgatjuk. 

Kiszedjük egy szép tányérba halmozzuk, mozzarellát tördelünk rá (aki nem szereti el is hagyhatja!), meghintjük az apróra vágott bazsalikom levelek másik felével. Kis chili paprikával meghintjük és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd jól átforgatjuk. 

A serpenyőt visszatesszük a tűzre és a rozskenyér szeleteket a visszamaradt ízes olívaolajon kicsit megpirítjuk. Mennyei, gyors könnyű olasz vacsora vagy ebéd egy pohár finom bor kíséretében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése