2021. június 1., kedd

Nonna Teresa tormás, morzsás olasz tésztája


Hozzávalók: 1 kisebb szárított (közepesen erős) piros chili paprika vagy sima erős paprika, kb 15 dkg durvább zsemlemorzsa, 2 g fokhagyma, 1 kisebb torma vagy 1 ek tormakrém, extra szűz olívaolaj, kakukkfű, só, bors, kb 30 dkg házi tészta vagy olasz tészta (bucatini vagy rigatoni)

Megtisztítjuk a tormát és durvára lereszeljük és kézzel elkeverjük a zsemlemorzsával, hozzátépkedjük a kakukkfüvet is. Tegyük fel a tésztát sós vízben főzni, de roppanósra főzzük. Kevés olívaolajon egy serpenyőben a chili paprikát kicsit megfuttatjuk, majd kivesszük a serpenyőből és kézzel a kiszáradt paprikát rusztikusan apróra tördeljük és félretesszük. 

A visszamaradt olívaolajra rádobjuk a tormás, kakukkfüves zsemlemorzsát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és lepirítjuk, amennyiben szükséges kicsit még meglocsoljuk olívaolajjal. Amikor ropogósra sütöttük vegyük ki és tegyük szintén félre. 

A kifőtt tésztát tegyük a serpenyőbe, locsoljuk meg olívaolajjal, dobjuk rá vissza az ízesített morzsát és a pirított chili pelyhet, fellazíthatjuk a tészta főzővizével. Sóval, borssal meghintjük, jól átforgatjuk és máris kínálhatjuk a régimódi, olcsó tradicionális olasz, "mamma" féle tésztánkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése