2021. június 30., szerda

Pácolt lilahagyma

Hozzávalók: 2 közepes lila hagyma karikára vágva, 2-3 vékony szelet lime (vagy citrom), 2 dl borecet vagy almaecet, 2 ek cukor, 1 tk adalékmentes só,1 tk koriandermag,1 tk szemes bors, 0,5 dl lime leve felöntéshez víz

A hagymát felvágjuk. Közben forraljunk fel egy liter vizet, és amikor felforrt tegyük bele a karikára vágott hagymát. Hagyjuk 1-2 percet benne, majd szűrőkanál segítségével 1 üvegbe szedjük át. Ezután a visszamaradt vízbe dobjuk bele az össze fűszert, forraljuk fel, és még forrón öntsük a hagymára és jól záródó csavaros fedővel zárjuk le az üveget. 

Azonnal fogyasztható, de 2-3 óra elteltével sokkal finomabb lesz. A hűtőben egy hétig tárolhatjuk. 

Ha szeretnénk tovább eltartani, akkor gyorsan szárazdunsztba tegyük és másnap mehetnek a kamrába.  Nagyon finom pecsenyéhez, sültekhez, füstölt húsokhoz, disznóságokhoz is. Nyáron a grillezett húsoknak is méltó kísérője. Kitűnő szendvicsekhez, salátákhoz, hamburgerbe. Valamint az ázsiai, a közel-keleti, de akár a mexikói életekhez is nagyon illik. Ami hozzávaló, az szinte egyenlő a semmivel, mégis az egyik legfinomabb csemegék egyike. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése