2021. május 15., szombat

Sütőzacskóban sült csirke zöldségekkel

Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 6 felső csirkecomb, 1 vöröshagyma,1 lila hagyma 3-4 g fokhagyma, 1 nagyobb répa, 2 kaliforniai paprika, 2 paradicsom, karfiol, brokkoli, só, bors, vegeta, grill fűszerkeverék, zöld fűszerek (bazsalikom, oregano, snidling, majoranna, kakukkfű, rozmaring zöldség zöldje), sütőzacskó

A húsokat sóval, borssal vegetával, grillfűszerrel bedörzsöljük, majd sütőzacskóba helyezzük. Beledobunk zacskónként 1 félbevágott vöröshagymát, lila hagymát, fokhagymát, 2-3 paprika csíkot félbevágott vagy koktélparadicsomot és ujjnyira vágott répát, rózsáira szedett karfiolt és brokkolit. Zöld fűszerként bazsalikomot, oreganot, snidlinget, majorannát, kakukkfüvet, rozmaringot  és zöldség zöldjét is rakunk a sütőzacskóba. A sütő zacskó végét elkötjük és felül hústűvel több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőztől ne szakadjon ki. 

A sütőzacskós zöldséges, húsos  csomagot egy tepsibe tesszük és 180 C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre pároljuk, sütjük. 

Mikor már sok levet engedett, kivesszük a zacskókat, kivágjuk őket és egy jénaiba vagy sütőtálba átöntjük szaftostul, azután visszatéve a sütőbe még kb 15 percig locsolgatva, ropogósra sütjük a csirkét. Tehetünk bele gyümölcsöt is, mondjuk almát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése