2021. május 15., szombat

Csirkés pad thai

Hozzávalók: 1/2 cs rizstészta (vagy spagetti; kb 15 dkg), 1/2 csirkemell (25 dkg), 1 fej vöröshagyma, 3 g fokhagyma, 1 répa, 1 cs (30 dkg) fagyasztott ázsiai zöldség mix (ha esetleg nem kapnánk akkor zellert, cukkinit, piros kápia paprikát, brokkolit és kínai kelt vágunk össze), 3 tojás, só, bors, chili pehely, csipet gyömbérpor, 1-2 szójaszósz, citromlé

Csirkepác: 1 ek olaj,1 ek  kukoricakeményítő, 1 ek szójaszósz, csipet szódabikarbóna

A húst csíkozzuk vékonyra, majd a fenti pácba forgassuk és hagyjuk min kb 1/2 órát benne. Ha rizstésztát készítünk akkor kb 1/2 órát hideg vízben áztatjuk, majd 3-4 perc alatt lobogó, forró,sós vízben megfőzzük.  A spagettit a szokott módon főzzük al dente módra. A húst egy forró serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és letakarva melegen tartjuk. 

     

Ebben a pácos zsiradékban vékonyra vágott vöröshagymát kevés olajon lesütjük majd hozzáadjuk a vékonyra vágott  répát, fokhagymát valamint  a kiolvasztott és megszárított zöldségmixel  és az egészet együtt pirítva pároljuk. A zöldséges, tésztás húst félrehúzzuk a serpenyőben és az üres felébe beleütjük tojásokat és mintha rántottát csinálnánk, elkevergetjük, mikor összeállt, de még lágy, átkeverjük a zöldségekkel. 

Ezután beleforgatjuk a tésztát és hozzáadjuk a húst  is.  Ráöntjük a szójaszószt, gyömbérport, chili pelyhet és még kicsit együtt pirítjuk, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, aki szereti az utolsó pillanatban mehet bele egy kis mungóbab csíra is. Utólag citromlével és szójaszósszal beállítjuk az ízét. Kínáláskor pirított sós mogyorót szórhatunk a tetejére.



Az ázsiai halszószt (ízfokozó hatása miatt) nagyon ajánlják a pad thai ételekhez, mi nem szeretjük, ezért elhagyjuk :) Az üvegen az nhí jelzés a legjobb minőséget jelenti ha mégis használnánk ilyet.

Nagyon gyors és könnyen variálható ez az egyszerű ázsiai, thai tésztaétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése