2021. május 27., csütörtök

Mártás(ok) húsok mellé

Kapormártás: 1 csomó kapor, 6 dkg vaj, 4 dkg liszt, 1/2 vöröshagyma,  3 dl húsleves, 1 citrom, 2 dkg cukor, 2 dl tejföl, só

Vajon a liszttel világos rántást készítünk, majd a finomra vágott vöröshagymát beletesszük és jól áthevítjük. Ezután beleszórjuk az apróra vágott kaprot is. Felengedjük a zsírtalanított húslét, majd sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, tejföllel beállítjuk hogy selymes lágyan folyós legyen és az egészet pár perc alatt összeforraljuk.




Fokhagymamártás: 4 cl olaj, 4 dkg liszt, 4 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1/2 citrom, 2 dkg cukor, 2 dl tejföl, só

Az olajból és a lisztből világos rántás készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Gyorsan a zsírtalanított húslével felengedjük, hogy ne égjen meg a fokhagyma. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük és tejföllel dúsítjuk, majd az egészet újra összeforraljuk.

Sóskamártás: 4 cl olaj, 4 dkg liszt, 1/2 vöröshagyma, 3 dl húsleves, 50 dkg sóska, 5 dkg cukor, 2 dl tejföl, só

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a megtisztított apróra darabolt sóskát és elpároljuk a levét. Ekkor liszttel meghintjük, zsírtalanított húslével felengedjük. Sóval cukorral tejföllel összeforraljuk, majd az egészet botmixerrel a sóskát lepürésítjük benne.

Ribiszkemártás: 25 dkg ribizli, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg cukor, 1/2 citromhéj, csipet fahéj, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, só

A leszemezett ribizlit a borral, a cukorral a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal feltesszük főni. Majd vajas rántással besűrítjük, a tejszínnel beállítjuk a végleges sűrűséget. Azután az egészet összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése