Hozzávalók: 1 cs zöld spárga, Bacon szalonna vagy hajszál vékony sonkaszelet, só, bors
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük, a spárgákat jól megdörzsöljük, fás végeiket levágjuk
(ha kevésbé friss spárgát sikerült beszereznünk, akkor sós vízben pár perc alatt pároljuk meg). A spárgákat egy kis tálba tesszük kevés sóval, borssal meghintjük, pár csepp olíva olajjal meglocsoljuk és jól átforgatjuk. Hosszában félbevágott bacon szalonnába és/vagy sonkaszeletbe tekerjük, majd egy olyan tepsibe sorakoztatjuk, amelynek van rácsos része
(ha nincs ilyen, természetesen olívaolajas tepsibe is tehetjük őket).
Az előmelegített sütőbe tolva 1 perc után átforgatjuk a spárgákat és kb. újabb 10 perc után ha már ropogós a szalonna kivehetjük őket. Főtt tojást, paradicsomot, zöld fűszeres mártogatóst kínálhatunk mellé. Kellemes vendégváró vagy előétel, amit grillezéskor a grillrácson is megsüthetünk.
Mártogatós is: 2 dl natúr joghurt, kapor, snidling, zöldhagyma zöldje, zöldség zöldje, citromlé, só, bors
Az egészet jól kikeverjük és hűtőben min 1 órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Persze kedvünk szerint snidlinget, oreganót is keverhetünk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése