2021. május 14., péntek

Hagymalekvár vagy csatni

Hozzávalók: 50 dkg vöröshagyma (a fele lehet lila hagyma), 1 dl balzsamecet,  5 dl vörösbor, 10 dkg cukor, 1 ek só

Az ecetet a cukorral, vörösborral, balzsamecettel elkeverjük egy kisebb lábasban. Hozzáadjuk a vékonyra karikázott hagymadarabokat és kis lángon 1-1,5 óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük a csatnit.  Félidőben botmixerrel kicsit pürésíthetjük, de nem kell hogy teljesen homogén állagot kapjunk.


Aki szereti tehet bele 1-2 g fokhagymát is. Lehet csípősre is készíteni. Ha nagyobb adagot készítünk egyszerre akkor a maradékot még forrón, csavaros kis üvegekbe kanalazzuk a csatnit és száraz dunsztban hagyjuk másnapig kihűlni. Így a kamrában tárolva bármikor azonnal felhasználhatjuk.

Ezt a finom indiai chutneyt házasíthatjuk szilvával, birsalmával is. Sültek, grill ételek mellé kiváló partner.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése