2021. május 29., szombat

Sajtos tallér és édes tallér házilag

Hozzávalók (kb 60-70 db-hoz): 50 dkg liszt, 12,5 dkg reszelt Trappista sajt, 12,5 dkg zsír, 1 dl tejföl, 1/2 cs sütőpor, 1 ek só, 1 tojás,  1 púpos ek köménymag, kb. 1/2 dl tej

A hozzávalókból egy pogácsaszerű tésztát állítunk össze, annyi tejjel hogy jól formázható legyen. Kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagságúra és késsel egyformára felkockázzuk (így nagyjából egyforma gombócokat tudunk hengergetni), majd kockákat gombócokká formázzuk és mehetnek a felmelegített ostyasütőbe.  Öntött vasból készült vagy elektromos ostyasütőben kisütjük a ropogós tallérokat, korongokat. Vigyázat nagyon gyorsan átsülnek de számoljunk kb 1,5 órás idővel mire mindet kisütjük. Van aki tesz a tésztába ízesítésként 1 kk erős, őrölt pirospaprikát.

  



Édes tallér

Hozzávalók (kb 60-70 db-hoz): 50 dkg liszt, 12,5 dkg zsír és margarin fele-fele arányban, 1/2 cs sütőpor, 12,5 dkg cukor, 1 tojás, 1 cs vaníliás cukor, csipet só, csipet fahéj, 1/2 citrom leve és kb 1/2 dl tej 

A továbbiakban ugyanúgy járunk el mint a sajtos tallérnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése