2021. május 29., szombat

Mustáros rozmaringos sertésszűz

Hozzávalók: 60 dkg sertésszűz, pár szál friss rozmaring, 2 ek magos dijoni mustár, 2 ek sima mustár, só, bors, 1 ek Worchester-szósz, 2-3 ek olaj, 2-3 g fokhagyma

Az összevágott rozmaring leveleket a mustárokkal, sóval, borssal, olajjal, a Worchester szósszal és zúzott fokhagymával elkeverjük. A hártyáitól megtisztított sertésszüzet kb 8-10 cm-es darabokra vágjuk és a kikevert párba forgatjuk, majd zárható dobozban kb 1 éjszakán át (vagy min 2 órát) hűtőben pihentetjük. A pácból kivéve kicsit lecsepegtetjük és grill-lapon, grillrácson vagy csak egyszerűen serpenyőben a húsokat körbesütjük. Sült paradicsomot, újkrumplit, grillzöldségeket, salátát vagy rizst kínálunk mellé.
                     

A szűzérmét egyben is süthetjük úgy, hogy pácolás után egy tepsibe 1/2 dl vizet öntünk, belehelyezzük a szűzérmét egyben, mellé mehet egy rozmaring ág, esetleg feldarabolt krumpli is köré, majd lefedve 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése