2021. április 22., csütörtök

Rablóhús, saslik grillen és sütőben

Hozzávalók: 1 egész csirkemell (vagy pulykamell; ha sertéshúst választunk azt nagyon vékonyra vágjuk és azt inkább 2-3 napig kell pácolni), vékony szárazkolbász, szalonna, lila hagyma, 1 zöld és 1 pirospaprika, 4 nagyobb paradicsom vagy koktélparadicsom, 2 nagyobb vörös vagy lila hagyma, 1 cukkini, 1 padlizsán,  grill sajt, édesburgonya, gomba, grill fűszerkeverék

Pác: 1,5 dl olaj, 2 g fokhagyma, 1 tk őrölt pirospaprika, 1/2 tk bors, 2 ek citromlé, aprított rozmaring

A felkockázott csirkemell kockákat a jól kikevert pácba megforgatjuk és 1 éjszakára lefedve hűtőbe tesszük. A zöldségeket kb olyan méretűre vágjuk össze tisztítás után, mint a csirke falatok. A nyársra (hurkapálcikára) kedvünk szerinti sorrendben, szorosan felhúzzuk a hozzávalókat (a húsok és a kolbász mellé azonban jó ha kerül szalonna) amiket kedvünk szerint variálhatunk, de ha valamit nem szeretünk a felsoroltak közül, akkor el is hagyhatjuk. 
                                     
Ezután körbe a nyárson levő finomságot meghintjük sóval, kicsit kenegessük le a zöldségeket is a pácból megmaradt szafttal. Ezután mehet a grillre, ahol átforgatva megsütjük. Mellé nagyon illik mindenféle saláta, de akár a Görög spenótos rizs is.

Télen sütőben is elkészíthető:

A nyársra húzott saslikot sütőpapírral bélelt tepsibe. egymás mellé felsorakoztatjuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig alufóliával betakarva sütjük, majd a fóliát levéve kb még 10-15 percig tovább sütjük, a nyársakat kb félidőben átforgatjuk. 

Kínálhatjuk bármelyik kedvenc zöldsalátával mixünkkel, franciasalátával, majonézes krumplival de akár kapros mártogatóssal vagy pitával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése