2021. április 25., vasárnap

Görög spenótos rizs Σπανακόρυζο

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, a póréhagyma, 3-4 szál újhagyma, 1 bögre (3 dl) rizs, 1 marék spenót (ha nincs friss paraj levél akkor megfelel a fagyasztott változat is), 1 citrom, só, bors, feta sajt (van aki a parmezánt ajánlja)

A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon ledinszteljük és közben hozzáadjuk az apróra vágott parajleveleket is.

 
Mikor az egész jól összeesett akkor mehet bele a megmosott rizs amivel átkavarjuk az egészet, majd felöntjük dupla adag vízzel (mint a rizs) és lefedve kevés sóval készre főzzük. Mikor kész belecsavarjuk 1 citrom levét, picit borsozzuk, majd mikor kissé lehűlt mehet bele a morzsolt feta sajt amivel e elkeverjük. Aki szereti zöldség zöldjével, mentalevéllel ill apróra vágott kaporral is ízesítheti tovább a görögök kedvencét. Köretként húsok mellé, de önmagában vacsoraként is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése