Serpenyőben sütve
Hozzávalók: 2-3 hekk törzs, 8 ek fele liszt + fele kukoricaliszt, só, bors, 1 ek őrölt pirospaprika, 1 tk fokhagyma granulátum, olaj
Ha fagyasztott hekket készítünk akkor mindenképpen a teljesen kiolvadt hallal lehet csak dolgozni. A fagyasztott halat hűtőbe téve lassan hagyjuk kiolvadni (nem a konyhaasztalon hagyjuk!). A hal előkészítése nagyon fontos!!! A halat szükséges esetén lepikkelyezzük, az uszony részeket alul, felül levágjuk, belsőséget kiszedjük, fekete részeket víz alatt ledörzsölve eltávolítjuk!
Salátával, sült krumplival, tartármártással kínáljuk. De igazán puha kenyérrel és savanyú uborkával igazi "retró" érzésünk lehet.
Tepsiben sütve
A halat beirdaljuk, vékony fokhagyma karikákat nyomkodunk a résekbe. A hekkeket egy tepsibe tesszük és felöntjük sós tejjel, hogy ellepje őket. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap papírtörlővel szárazra töröljük, paprikás, sós lisztbe
bepanírozzuk hekket és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.A felső oldalát olajjal vékonyan lelocsoljuk és 200 °C-ra előmelegített sütőben (1x átforgatva) kb 45-50 perc alatt megsütjük. Amikor a beirdalásoknál a halszelet szétnyílik kb akkor már készen is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése