Krém: 40 dkg mascarpone, 9 dkg vaj, 3 dl habtejszín, 1 tk citromlé, 2 csomag habfixáló, kb 2-3 db oreo keksz
Díszítésnek: kb 10 db oreo keksz
A darált háztartási kekszet az olvasztott vajjal és szükség szerint kevés tej segítségével egy kerek tortaforma aljába nyomkodjuk bele egy pohár segítségével. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, mascarponét a cukorral és a citromlével és a mozsárba összetört oreo keksszel kikeverjük. 2 két krémet óvatosan összekeverjük és a tortaformába simított kekszmorzsára simítjuk.A tetejére pár oreot rusztikusan összetörjük és a krémbe félig belenyomjuk díszítésként. Ezután min. 4-5 órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Tehetünk a tetejére karamellöntetet is.
Hozzávalók: 1,5 dl (30%-os habtejszín), 10 dkg cukor
Mély lábosban a cukrot elkezdjük melegíteni. A tejszínt egy pohárba töltve langyosra melegítjük (mikróban vagy kis fazékban). Amikor a cukor már kezd barnulni hozzáöntjük a tejszínt és tovább kevergetjük. Előbb összeáll egy nagyobb darabba, de utána felolvad és besűrűsödik. Ha sós karamellt szeretnénk ekkor teszünk bele sót is. Mikor már langyos de még folyós, a hűlt tortára öntjük és visszatesszük a hűtőbe hogy a karamell megdermedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése