2021. március 21., vasárnap

Mexikói paradicsomleves


Hozzávalók: 1 konzerv kukorica, 1 (előfőzött) vörös bab konzerv, 1 fej vöröshagyma, 3-4 g fokhagyma, só, bors, vegeta, csipet őrölt kömény, csipet csilipaprika (vagy 1-2 erős paprika karika),  3-4 babérlevél, csipet koriander (elhagyható), zöldség zöldje, kb. 15 dkg sűrített paradicsomkonzerv, 2-3 ek tejföl (vagy tejszín)

A vöröshagymát, babérlevéllel kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadom a fokhagyma zúzalékot és 2 keverés után levesszük a tűzről (nehogy a fokhagyma megégjen), ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sót, borsot, köményt, csilit, köményt, koriandert és egy csipet cukrot. Beletesszük a kukorica- és a lemosott vörös bab konzervet ill. a zöldség zöldje 2/3-át aprítva. 

Ha van húslé otthon akkor azzal öntjük fel, ha nincs akkor vízzel (ilyenkor erőteljesebb fűszerezésre lesz szükségünk). Tehetünk még bele kedvünk szerint póréhagymát vagy zöldhagymát is. Az egészet felfőzzük, majd tejföllel lazítjuk az ízét és a maradék zöldség zöldjét, és ha van koriander zöldjét is hozzáadjuk. Aki inkább a tartalmasabb leveseket kedveli, az elősütött csirkemell csíkokkal is gazdagíthatja a levest.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése