2021. március 14., vasárnap

Kacsarilette salátával

Hozzávalók: 2 bőrős kacsacomb, 1/2 dl kacsazsír, 1 cs zöldség zöldje, 1 cs snidling, 1 kk mustár, kakukkfű, só, bors, 1 narancs reszelt héja és egy kevés leve, kb 18-20 dkg vegyes saláta (spenót, madársaláta, fodroskel és mizuna)

Öntet (vinegrette): 3 rész olívaolaj + 1 rész ecet (kb 1-1,5 dl), 1 g fokhagyma, 1 kk mustár, só, 1 kk tökmagolaj

A kacsacombokat lesütjük a szokott módon kacsacomb sütése, a fennmaradó zsiradékot egy kis edénybe kikaparjuk az értékes pörzsanyaggal együtt.

Az öntet hozzávalót egy zárható kis üvegbe tesszük, jól összerázzuk és félretesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A kisült combról a húst apró darabokra vágjuk vagy tépkedjük. A húsdarabokhoz adjuk az összevágott snidlinget (vagy zöldhagymát), kakukkfüvet, mustárt. Meglocsoljuk egy kevés friss kacsazsírral és a pörzsanyagot is belekaparjuk. Ízesítjük tovább sóval, borssal és reszelt narancshéjjal. A zöld fűszeres húsra a vegyes salátát rárakjuk és az egészet alaposan átforgatjuk. 

Ha rilettet későbbre szeretnénk eltenni, akkor egy kis zárható üvegbe tesszük a húsdarabokat, jól lenyomkodjuk és felöntjük kacsazsírral. Az így légtelenített zöld fűszeres francia húspástétom a hűtőben pár hétig eltartható és pirítósra kenve kiváló reggeli, vacsora, de előételként is kiváló. Ilyenkor vékonyra vágott lila hagymát, paradicsomszeleteket kínálhatunk mellé.

Ezután a vinegrettével (öntettel) meglocsoljuk, ezután meglocsolhatjuk egy kevéske narancslével is, majd az egészet újra jól átforgatjuk és már kínálhatjuk ezt a remek francia salátát.

Ez a darabos, fűszeres húslekvár saláta Wossala Rozina receptje alapján készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése