2021. március 13., szombat

Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval

Hozzávalók: 8 dl tej, 24 dkg búzadara (gríz), 6 dkg cukor, 8 dkg vaj

Beforgatáshoz: 8 ek darált mák és 4 ek porcukor

Vaníliasodóhoz: 6 dl tej, 2 ek cukor,  1 cs bourbon vaníliás pudingpor, 1 cs vaníliás cukor

A cukros tejben sűrűre főzzük a grízt. Levéve a tűzről belekeverjük a vajat és jól kikeverjük, majd lefedve hagyjuk a tejbegrízt kihűlni. 


Ez alatt elkészítjük a szokott módon a vaníliás pudingot, hogy jó folyós maradjon. A kihűlt grízmasszából fagyis kanállal (vagy 2 evőkanál segítségével) közepes gombócokat formázunk. A mákos porcukorba belehempergetjük a gombócainkat és vaníliasodóval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése